nieuws

Nederland buiten schot bij sanering Corus

bouwbreed

Bij de nieuwe bezuinigingsronde van staalconcern Corus blijft IJmuiden buiten schot. Door het herstelprogramma voor de platte staalproducten sneuvelen in Groot-Brittannie tweehonderd banen.

De activiteiten van deze tak worden gesplitst in een Brits en een Nederlands deel. “Nederland draait beter en heeft dus niet de stevige maatregelen nodig die Wales ten deel vallen”, verklaarde een woordvoerder van Corus gisteren. De divisie platte producten was tot nog toe over de grens heen geregeld. Door het zeer belangrijke bedrijfsonderdeel in een Brits en een Nederlands deel te splitsen, kan de tak beter worden aangestuurd, meldt de woordvoerder. De vrees van de vakbonden dat er binnenkort in IJmuiden banen zouden verdwijnen, lijkt hiermee ongegrond. Eergisteren deelden kaderleden van FNV Bondgenoten nog pamfletten uit bij de poorten van Corus.

Reageer op dit artikel