nieuws

Mobiliteit verzekerd

bouwbreed Premium

Aannemer Teun van der Meyden uit Koudekerk a/d Rijn heeft de eerste Liebherr 1140 in Nederland in gebruik genomen.

Van der Meyden gaat de machine inzetten voor de montage van prefab betonelementen. De machine is een 140-tons kraan op rupsen. De nieuwe Liebherr werd opgebouwd naast Ikea in Amsterdam-Zuidoost. Daar moet een kantoorpand verrijzen. Van der Meyden: “De machine is in overleg met de fabriek enigszins aangepast en geschikt gemaakt voor de Nederlandse bouw. Hij neemt de bouwkraanfunctie over.” De Liebherr 1140 tilt 140 ton op bij een gieklengte van 20 meter. Op ruim 78 meter hijst de Liebherr ruim 23 ton. “Maar de nieuwe Liebherr is veel mobieler, en dat niet alleen op de bouwplaats. Ook het monteren en demonteren van de machine gaat sneller dan bij een vaste bouwkraan. Toch moet er – om rendabel te zijn – wel een week werk voor de machine zijn.”

Reageer op dit artikel