nieuws

Met korrels in verf snel antislipvloer

bouwbreed

Sigma Coatings BV in Uithoorn heeft een systeem ontwikkeld waarmee in één arbeidsgang een antislip-vloercoating kan worden aangebracht. De verf wordt daarbij voor het aanbrengen vermengd met Coltura Anti-Skid kunststofkorrels.

Volgens Sigma levert dit een tijdsbesparing op vergeleken met systemen waarbij antislipkorrels na het verven moeten worden ingestrooid, wat ook beschadigingen aan de nog natte verflaag tot gevolg kan hebben. De Coltura kunststofkorrels worden door de verf geroerd in een verhouding van 135 gram korrels op 5 kilogram verf. Tijdens het aanbrengen van de coating moet regelmatig worden geroerd voor een egaal effect op de vloer. Het antislipsysteem is leverbaar in twee korrelgroottes: Coltura Anti-Skid 250 met een korreldiameter van 0,25 millimeter en Coltura Anti-Skid 500 met een korreldiameter van 0,5 millimeter.

Sigma Coatings BV, Uithoorn, telefoon (0297) 541565.

Reageer op dit artikel