nieuws

Linkse Kamerfracties tegen morrelen aan wao

bouwbreed Premium

Staatssecretaris Hoogervorst is gisteren in de Tweede Kamer op het matje geroepen naar aanleiding van zijn uitgelekte voorstellen om de wao te versoberen.

De staatssecretaris van Sociale Zaken is van plan nog deze regeerperiode te morrelen aan zowel de duur als de hoogte van de uitkeringen. Binnenkort stuurt hij hierover een concept-wetsvoorstel naar de Kamer. De uitkering zou net als de werkloosheidsuitkering afhankelijk moeten worden van het aantal jaren dat iemand heeft gewerkt. Volgens Hoogervorst gaat het slechts om een technische aanpassing. Zowel de PvdA, D66 als GroenLinks reageerden onaangenaam verrast op het feit dat Hoogervorst met nieuwe plannen komt. De Kamerleden hameren erop dat nieuwe aanpassingen strijdig zijn met het Regeerakkoord.

Reageer op dit artikel