nieuws

Kamer informeert over aanpak werken in België

bouwbreed

De Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg wil Nederlandse aannemers, architecten, installatiebureaus en installateurs informeren over het uitvoeren van werken in België.

Hiertoe wordt 19 oktober een informatiedag gehouden in Motel Gilze- Rijen in Gilze (Noord-Brabant). De bedoeling is dat onder meer de vergunningen, voorschriften en procedures in België ter sprake komen. Tevens worden ingegaan op de praktijk van het werken in België. Verder komen de juridische, sociale en fiscale aspecten rond het uitvoeren van werken aan de orde. Directeur Van de Hamer van de organiserende Kamer van Koophandel:”Niet alleen heeft men in België te maken met een andere mentaliteit, er moet ook rekening worden gehouden met geheel andere voorschriften. De financiële gevolgen hiervan zijn een belangrijk onderdeel gaan uitmaken van de kostprijzen.” Volgens hem kan onbekendheid met dit soort zaken bij het opmaken van een offerte grote schade veroorzaken voor de uitvoerende bedrijven. De laatste jaren zijn in de Belgische regelingen belangrijke wijzigingen aangebracht, waardoor ondernemers weer tal van nieuwe administratieve en andere verplichtingen kregen opgelegd.

Deelname

Voor deelname aan de bijeenkomst kan men zich opgeven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg, Congresstraat 18, 1000 Brussel. Vragen naar mevrouw Van Impe, tel. 02-219.11.74. Aanvragen per fax kunnen via het telefoonnummer 02-218.78.21. Het e- mail adres luidt: mieke.vanimpe@nkvk.be.

Reageer op dit artikel