nieuws

Heilig Hartkerk Breda voorlopig gered

bouwbreed

De stichting Toekomst Heilig Hartkerk is erin geslaagd de Heilig Hartkerk in Breda voorlopig van de slopershamer te redden. De Rijksdienst voor de Monumentenzorg heeft besloten de aanvraag van de stichting om de kerk op de monumentenlijst te zetten in behandeling te nemen.

Hierdoor krijgt het gebouw voorbescherming en mag het voorlopig niet worden gesloopt. Het gemeentebestuur van Breda zou gisteren besluiten over een sloopvergunning nemen. Gezien de nieuwe situatie heeft de gemeente laten weten de uiteindelijke beslissing van staatssecretaris Van der Ploeg (cultuur) af te wachten. Die wordt medio volgend jaar verwacht. Er liep al een aanvraag voor plaatsing van het gebouw op de monumentenlijst via het Monumenten Selectie Project (MSP). Over deze aanvraag, die de provincie Noord-Brabant indiende, heeft de Raad van Cultuur al positief geadviseerd.

Reageer op dit artikel