nieuws

Grap leidt tot run op onderwaterwoning

bouwbreed Premium

Waar een ludiek bedoelde ‘steek onder water’ richting het ministerie van Verkeer en Waterstaat allemaal toe kan leiden, ondervond HMG BV Bouwcombinatie uit Nijmegen de afgelopen dagen.

Het bouwbedrijf plaatste dit weekeinde een advertentie, waarin het elf benedendijkse onderwaterwoningen te koop aanbood. Dat deed het uit frustratie over de streep die staatssecretaris De Vries door de Waalsprongplannen bij Lent trok. “De woningen, inclusief garage voor amfibievoertuigen en duikboten, zijn gemakkelijk bereikbaar via een unieke wijktunnel”, aldus de tekst. Bovendien wordt beloofd dat de woonkamer van vochtwerende isolatie is voorzien en een duikplank leidt naar de twee slaapkamers met waterbed en snorkelsuite. “Geïnteresseerden met zwemdiploma krijgen voorrang. Acceptatie geeft automatisch recht op een duikcursus bij de gemeente Nijmegen”, grapte de advertentie vrolijk verder. De telefoon van HMG in Nijmegen stond de dag van verschijning meteen roodgloeiend, omdat diverse krantenlezers de tekst serieus opvatten. “Ik lig hier werkelijk de hele dag in een deuk. Wij hebben tot dusverre iets van zeventig tot tachtig telefoontjes gehad”‘, laat HMG- directeur G.J. Moed weten. “Een stuk of dertig daarvan waren redelijk menens. Ik weet zeker dat ik alle woningen had verkocht. Maar er zaten ook mensen tussen die vroegen of het contract wel ‘waterdicht’ was.” Volgens Moed begint de ludiek bedoelde grap inmiddels danig uit de hand te lopen. Inmiddels is sprake van een geweldige publiciteitsstunt. “Ik lees net een brief van een meneer uit Bemmel die vraagt of op het adres van de onderwaterwoningen flessenpost wordt bezorgd. Die man krijgt bericht terug. In een fles, uiteraard.”

Reageer op dit artikel