nieuws

Geringe meerprijs voor zonnewoning

bouwbreed Premium

In opdracht van een particuliere eigenaar bouwt aannemingsbedrijf A.J. de Jager BV uit Groot Ammers een energiezuinige zonnewoning in Dalem bij Gorinchem.

Het energiegebruik voor verwarming van de woning blijft onder de 15 kWh/m2 per jaar. Na twee jaar ontwikkeling wordt deze maand het eerste huis opgeleverd dat volgens het passiefhuis-concept is ontworpen. Het betreft een zonnewoning van de derde generatie, waarbij Franke architecten BV uit Sliedrecht betrokken is. Uniek aan de zonnewoning is niet zozeer de lage EPC van 0,5, maar de mogelijkheid de woning op grote schaal, tegen een relatief lage meerinvestering te bouwen. Voor Franke was niet de lage EPC doel van het ontwerp: “Het ging de opdrachtgever om een kwalitatief hoogstaande en comfortabele woning. Maar door toepassing van een syteem waarbij consequent warmteverlies wordt vermeden, is de woning zeer energiezuinig en bij wijze van spreken met een haarföhn te verwarmen.” Naar verwachting vindt de oplevering eind oktober plaats.

Reageer op dit artikel