nieuws

Geïsoleerde dakdoorvoer voorkomt schade door condensatie waterdamp

bouwbreed Premium

Schoorsteenfabrikant Burgerhout uit Assen heeft in samenwerking met Muelink & Grol een geïsoleerde versie uitgebracht van de kunststof ventilatie-dakdoorvoer HR-WTW 3000. Deze moet vochtschade door condens voorkomen.

De dakdoorvoer is daarvoor van binnen geïsoleerd. De uitwendige diameter van de doorvoer bedraagt 180 millimeter. Hij is vrij van regenwaterinslag en kan is bruikbaar als luchtinlaat voor warmteterugwinningssystemen. Burgerhout noemt verder als belangrijk kenmerk van de HR-WTW 3000 de lage weerstand. Volgens metingen van het bedrijf aan de afvoerkap met een diameter van 150 millimeter blijkt dat bij een volumestroom van 700 kubieke meter per uur het totale drukverschil tussen de dakdoorvoer en de omgeving honderd Pascal bedraagt.

Burgerhout, Assen, telefoon (0592) 343043.

Reageer op dit artikel