nieuws

Fides komt met prestatiecontract hellend dak

bouwbreed Premium

Voor een betere verhuurbaarheid van onroerend goed, introduceert Fides dak management het prestatiecontract voor het hellend dak.

Als technisch beheerder voor professionele woningbeheerders is Fides betrokken bij de begeleiding van onderhouds- en renovatieprojecten. J. van Strien, manager Fides dak management BV, over de totstandkoming van het contract: “Er komt vanuit de markt steeds meer vraag naar prestatiecontracten. In de bouw zijn de schilders- en installatiebranche de bekendste die met prestatiecontracten werken. Het idee voor een prestatiecontract is in samenwerking met het ingenieursbureau van de Dienst Gemeentewerken Rotterdam ontwikkeld.” De contractsystematiek is gebaseerd op de conditiemetingen van de bouwonderdelen en de bijbehorende één tot en met zes puntenschaal van de Rijksgebouwendienst. Hierbij is een bouwonderdeel met een één in nieuwbouwstaat en een zes als het bouwonderdeel vervallen is. Van Strien: “Voor de prestatiecontracten voor hellende daken komen daken met een één tot en met vier in aanmerking. Bij een vijf of zes moet het dak eerst worden gerenoveerd.” De officiële introductie van het prestatiecontract vindt plaats op 25 en 26 oktober op BouwContact in het MECC in Maastricht.

Reageer op dit artikel