nieuws

‘EZ moet bouw dwingen tot Internet’

bouwbreed Premium

Er is onvoldoende sturing in de bouwnijverheid als het gaat om het succesvol toepassen van Internet. De ene branche houdt zich er wel mee bezig, terwijl de ander de ICT-ontwikkelingen volledig aan zich voorbij laat gaan.

Volgens J. Ravesloot, voorzitter van het Nederlands Verbond Ondernemers in de Bouwnijverheid (NVOB), zou het ministerie van Economische Zaken daarom meer dwang moeten uitoefenen op de verschillende branches als het gaat om Internetgebruik. Hij zei dit gisteren tijdens de opening van BouwContact in MECC in Maastricht. Ravesloot brak een lans voor Internet als belangrijk medium in de bouwnijverheid. Hij signaleerde onder de leden van het NVOB een toenemende belangstelling voor Internet communicatie technologie (ICT). “Aannemers zijn bereid te investeren in softwareprogramma’s, maar constateren dat het bijvoorbeeld bijna onmogelijk is via Internet orders te plaatsen bij toeleveranciers.” Het platform E-commerce heeft een compleet softwareprogramma voor de bouw heeft geschreven. Deelname aan het platform was vrijwillig. “Naar goed Hollands gebruik wordt door de verschillende branches eerst gekeken hoe iemand op z’n gezicht gaat”, aldus Ravesloot. Hij pleitte er dan ook voor dat er meer dwang van bovenaf wordt gebruikt. “Omdat er geen brancheoverstijgende club is die zegt nu gaan we dit doen moet het ministerie van Economische Zaken dat maar doen.”

Contacten

Het is voor de derde maal dat in Maastricht BouwContact wordt gehouden. De organisatie rekent tijdens de tweedaagse beurs (vandaag nog open van 13.00 tot 22.00 uur) op zo’n 5000 bezoekers. Tijdens de opening werd de jaarlijkse BouwContact Innovatieprijs uitgereikt. De award is gewonnen door Plato Holland Production BV die een veredelingsproduct voor hout heeft ontwikkeld.

Reageer op dit artikel