nieuws

Expansievat ontlucht en vult cv-water bij

bouwbreed Premium

De Flamcomat van Flamco bv uit Gouda is een expansievat voor centrale verwarming dat automatisch de cv-installatie ontlucht en bijvult. De Flamcomat wordt als één complete unit geleverd en moet bij installatie worden aangesloten op de cv-installatie, waterleiding en afvoer. Het water in de Flamcomat staat onder een lagere druk dan dat in de installatie. Hierdoor komt de lucht uit de installatie vrij en wordt deze via de Flamcomat naar buiten afgevoerd. Wanneer het waterniveau in de Flamcomat een vooraf vastgestelde laagste stand heeft bereikt, wordt er water uit de buffervoorraad aan de installatie toegevoegd. Dit water wordt vóór het toevoegen aan de installatie ook eerst ontlucht. De Flamcomat kan worden toegepast in nieuwe en bestaande installaties en is verkrijgbaar in drie uitvoeringen, met een inhoud van respectievelijk 10, 15 en 20 liter.

Flamco BV, Gouda, telefoon (0182) 591800.

Reageer op dit artikel