nieuws

Ecodrome laat 70.000 liter water oppompen

bouwbreed Premium

Het Ecodrome in Zwolle laat maandag 70.000 liter bronwater oppompen in het Gelderse plaatsje Heerde.

Een speciale tankwagen zal het schoonste bronwater van Nederland overbrengen naar een tropisch aquarium in het natuureducatief park. Normaal gesproken is het niet toegestaan grote hoeveelheden bronwater op te pompen. De gemeente Heerde maakt een uitzondering voor het educatieve natuurproject Rio Negro in het Ecodrome. Het betreft een tropische kas waarin flora, fauna en cultuur op elkaar zijn afgestemd. Voor de tropische vissen en planten is de waterkwaliteit van groot belang. Daarom wordt het aquarium gevuld met bronwater. Het bronwater in Heerde staat bekend als het schoonste van Nederland. De gemeente Heerde en de vrijwillige brandweer assisteren maandag bij het oppompen en transporteren van water.

Reageer op dit artikel