nieuws

Cartoons over Haagse tramtunnel gebundeld

bouwbreed Premium

Ver voor de geplande ingebruikname (medio 2004) is er al een boek gewijd aan de door lekkageproblemen geteisterde tramtunnel in Den Haag. Vanaf 8 november ligt een bundel van meer dan zeventig cartoons in de boekhandels in de Hofstad.

De problemen rond de aanleg van de tunnel dienden als inspiratiebron voor het boek De Tunnelguppen. De cartoons werden de afgelopen twee jaar gepubliceerd in de Haagsche Courant. Tekenaar Nol Kooij gebruikte de serie Tunnelguppen om zijn komische visie op de tunnelproblemen te geven. In september verschenen de laatste afleveringen in de krant. Het boek wordt op 8 november gepresenteerd. Volgens de uitgever hebben de guppen hier “na het droogvallen van de tramtunnel een nieuwe behuizing gevonden”.

Reageer op dit artikel