nieuws

Britse prijs voor Schilderswijk

bouwbreed

Een humaan, doordacht ontwerp en een waardevolle les voor de vernieuwing van Britse binnensteden. Die lof kent het Royal Institute of British Architects toe aan de woningbouw aan het Troostplein in Den Haag.

Het ontwerp van de Britse architect Martin Richardson is onderscheiden met een Award for Architecture en dingt daardoor samen met 54 andere gebouwen van Britse ontwerpers mee naar de prestigieuze Stirling Prize. Het vorig jaar opgeleverde project van de corporaties Staedion en Haag Wonen in de Schilderswijk bestaat uit 134 koopwoningen en 49 huurflats die worden ge-exploiteerd door Woningbouwstichting Voorburg. Het is gebouwd door aannemer Bogaerdt & Schmidt. Volgens de jury is slim gebruik gemaakt van standaardmaterialen.

Reageer op dit artikel