nieuws

Bouwkunde Delft krijgt gele kaart

bouwbreed Premium

De kwaliteit van het onderwijs aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft is slecht. De universiteit heeft twee jaar de tijd om orde op zaken te stellen. Dat blijkt uit informatie van de Inspectie Wetenschappelijk Onderwijs.

Het niveau van het onderwijs is te laag en de computerfaciliteiten zijn onvoldoende. Hierdoor haken veel studenten voortijdig af, aldus de Inspectie Wetenschappelijk Onderwijs. Over twee jaar moeten de problemen zijn opgelost. Indien de universiteit hierin niet slaagt, kan de inspectie aan de minister van Onderwijs adviseren de TU een officiële waarschuwing te geven. Als het inderdaad zover komt, heeft de universiteit nog een jaar de tijd. Indien verbeteringen ook dan uitblijven, dreigt opheffing van de faculteit. Het rommelt al geruime tijd aan de Delftse faculteit Bouwkunde. Dat blijkt uit diverse artikelen die in het universiteitsblad Delta zijn gepubliceerd. Zo meldde Delta in juni dat de kwaliteit van de bouwkunde-examens beter moet.

Naam

In een interview dat deze krant in september had met prof.ir. H. Beunderman, decaan van de faculteit, ontkent hij nadrukkelijk dat er iets mis is met zijn faculteit: “Bouwkunde Delft heeft van oudsher een naam. Wij zijn de op drie na grootste architectuuropleiding in Europa. En de op drie na grootste faculteit van Nederland. Maar groot alleen maakt niet gelukkig. We focussen meer op kwaliteit dan op kwantiteit.” Beunderman was niet bereikbaar voor commentaar op de jongste ontwikkelingen. Volgens een woordvoerster van de TU Delft is de faculteit niet in ernstige problemen geraakt.

Reageer op dit artikel