nieuws

Bouwers Saendelft blijven buiten schot

bouwbreed Premium

Burgemeester en wethouders van Zaanstad zien geen mogelijkheden voor onderzoek naar de GEM, de gemeenschappelijke exploitatiemaatschappij die de bouw van Saendelft uitvoert. Wel neemt het college de andere aanbevelingen uit het eindrapport van de raadscommissie Saendelft over.

De raadscommissie maakte vorige maand duidelijk dat bij de totstandkoming van de nieuwbouwwijk Saendelft veel blunders zijn gemaakt. Miscommunicatie en belangenverstrengeling hebben de gemeente in problemen gebracht. Het college neemt deze zienswijze over. Maar volgens het college kan Zaanstad simpelweg niet beslissen tot een onderzoek naar de GEM. De gemeente is slechts voor vijftig procent aandeelhouder in het samenwerkingsverband. Wel wordt nog geprobeerd de andere aandeelhouders over te halen. Het college heeft inmiddels een begin gemaakt met het voorkomen van nieuwe fouten. In de Werkgroep Saendelft zullen de wethouders van stadsontwikkeling, volkshuisvesting en financiën een plan van aanpak opstellen. Deze gezamenlijke aanpak moet leiden tot herstel van reeds gemaakte fouten. Ook moet de werkgroep voor de toekomst een heldere rol voor de gemeente garanderen.

Reageer op dit artikel