nieuws

Bouw zendmasten voor Walcherse kust gaat door

bouwbreed Premium

Het project voor de bouw van twee zendmasten van 400 meter hoog 36 kilometer uit de kust van Walcheren gaat door, ondanks de vertraging die is opgelopen. Dat laat H. Visser van opdrachtgever Delta Radio 171 BV weten.

“Volgens onze oorspronkelijke plannen hadden we in september vorig jaar willen beginnen. Moeilijkheden met een internationale instantie die wereldwijd gaat over zendfrequenties hebben verhinderd dat met de bouw begonnen kon worden. Frankrijk had namelijk bij deze instantie bezwaar gemaakt. We dachten in januari dat het om een formaliteit ging.” Het probleem met Frankrijk is inmiddels opgelost. Eind juni zijn alle vergunningen verkregen. Door de vertraging is het volgens Visser helaas nodig een aantal zaken opnieuw te bezien. Omdat veel partijen in het spel zijn, kan dat nog enige tijd vergen. Visser verwacht eind oktober de zaak rond te hebben. Dan kan aan de bouwer een definitieve opdracht worden verstrekt. Sinds september vorig jaar houdt het staalconstructiebedrijf Genius Vos zich gereed voor uitvoering van het project. Alhoewel het staalconstructiebedrijf uit IJmuiden het werk in beginsel mocht uitvoeren, is tot nu toe geen definitieve opdracht verstrekt. De zendinstallatie krijgt een zelfstralende antenne voor de lange golf. Een mast van 412 meter hoogte fungeert als radiatormast, de 392 meter hoge mast is de reflectormast. Deze is als het ware de spiegel die de radiogolven bundelt naar het ontvangstgebied.

Reageer op dit artikel