nieuws

Bergen wil vliegveld over grens niet meer

bouwbreed

De Noordlimburgse gemeente Bergen heeft zich in een brief aan de vaste kamercommissies van VROM, LNV en Verkeer en Waterstaat fel uitgesproken tegen het ombouwen van het Duitse militair vliegveld Weeze- Laarbruch tot burgervliegveld. Volgens de gemeente komt de minister eerder gemaakte afspraken niet na.

Over het ombouwen wordt momenteel met Duitsland onderhandeld. De gemeente, die zich vooral zorgen maakt over geluidshinder en schade aan de natuur, heeft er steeds op aangedrongen dat er een verbod op nacht- en weekendvluchten zou komen. Uit een brief van Verkeer en Waterstaat aan Bergen blijkt echter niet dat dit verbod er ook komt. De gemeente laat nu weten dat ze niet meer met de aanleg van de burgerluchthaven zal instemmen, ook niet onder bepaalde voorwaarden, maar zich uitgesproken tegen het plan zal verzetten.

Reageer op dit artikel