nieuws

Belgisch bouwportaal ook in Midden-Oosten

bouwbreed

Bricsnet, de Belgische leverancier van diensten en software voor de bouw via Internet, sluit wereldwijd overeenkomsten voor samenwerking met lokale aanbieders van informatie.

Het laatst is een contract gesloten met Met Al Liwan Contracting Co. in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Die organisatie zal de diensten en software van Bricsnet aanbieden in het Midden-Oosten. Eerder werd de geboorte aangekondigd van Bricsnet Iberica (samen met de Torimbia Group in Spanje en Portugal). In Azië heeft Bricsnet een overeenkomst gesloten met het Koreaanse Internetbedrijf Built1.com. Naast de website www.bricsnet.com bestaan al lokale sites in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. In Groot-Brittannië werkt Bricsnet samen met Wilmington, een uitgever van vakinformatie. De strategie van Bricsnet is de software en informatie in lokale talen aan te bieden. Bricsnet heeft in het tweede kwartaal van vorig jaar 1,7 miljoen euro verlies geleden. In hetzelfde kwartaal dit jaar liep dat op tot vier miljoen euro. Daartegenover staat een enorme groei van de opbrengsten; 275 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van ’99. Het vertrouwen bij de aandeelhouders is groot. Dat komt onder andere door de overstap van Yoav Etiel van Bentley Systems Incorporated (hij was daar senior vice president of marketing) naar Bricsnet.

Reageer op dit artikel