nieuws

AVBB houdt poot stijf bij cao-afspraken steigerbouw

bouwbreed Premium

De aanvullende cao-afspraken die de bouwbonden met de steigerbouwers hebben gemaakt, lijken alsnog te sneven. Het AVBB blijft de poot stijf houden over omscholing en het Risicofonds. Deze week krijgt de Vereniging van Steigerbouwers (VSB) een brief hierover.

De begin dit jaar gemaakte afspraken moesten conform afspraken in de bouw-cao worden gedispenseerd door sociale partners. Voor acht van de tien afspraken was dat geen probleem. Het AVBB had echter problemen met de vorming van een omscholingsfonds en het vrijstellen van industriële steigerbouwers voor het Risicofonds. “Bij de afspraken rond de bouw-cao hebben wij gezegd dat aanvullende afspraken prima zijn, maar dat die niet mogen gaan over bedrijfstakeigen regelingen. Daar houden we nog steeds aan vast”, zegt AVBB-woordvoerder Sleddering desgevraagd. Vorige week leek het erop dat alsnog overeenstemming zou worden bereikt over een omscholingsfonds. Dat had kunnen worden gefinancierd uit een aanvullingsfonds. De bouwbonden konden zich daarin vinden. Het AVBB leek zich eveneens te kunnen schikken. Totdat er een koppeling werd gelegd met het Risicofonds. Hierdoor lijkt het experiment met de aanvullende afspraken tot mislukken gedoemd. Binnen het VSB wordt gevreesd dat dit een versnelde leegloop uit de bouw-cao tot gevolg zal hebben.

Reageer op dit artikel