nieuws

Atlas Copco levert haakse turbineslijper

bouwbreed Premium

Tweemaal meer materiaal verwijderen de haakse slijpers van Atlas Copco terwijl de schijf zo’n 20 tot 30 procent minder slijt. De slijpers uit de serie GTG werken op perslucht door middel van een zestrapsturbine.

Elke kilowatt vermogen vergt 15 liter lucht per seconde. De gangbare persluchtmotoren nemen voor hetzelfde vermogen 20 tot 25 liter per seconde op. Volgens de fabrikant kent de turbine geen slijtende delen en kan zonder smering toe. Gebruikers kunnen de turbine op gesmeerde of niet-gesmeerde perslucht laten draaien. Het haakse tandwiel dat de kracht van de turbine op de schijfas overbrengt, is oliegesmeerd en zit in een lekdichte behuizing. Tijdens het werk corrigeren compensatiekogels de inbalans van het slijpwiel. Trillingen verminderen zo tot minder dan 2,5 m/s2. De fabrikant levert de turbineslijper in drie varianten: twee haakse uitvoeringen met een vermogen van 2 en 4 kilowatt en een rechte van 4 kilowatt. De respectievelijke gewichten liggen rond 1,8, 3,8 en 5,8 kilogram. Elke uitvoering kent verschillende submodellen.

Reageer op dit artikel