nieuws

Arbeidsinspectie onderzoekt dodelijk ongeval Assen

bouwbreed Premium

De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar een dodelijk bedrijfsongeval dat zich woensdag aan het eind van de middag aan De Brink in het centrum van Assen heeft voorgedaan.

Tijdens verbouwingswerkzaamheden aan het pand van de voormalige ING- bank stortte de bovenkant van een bouwlift naar beneden. Twee werknemers van aannemingsbedrijf Vosbouw BV in Assen, die bezig waren met werkzaamheden op de grond, kregen het losgeraakte gevaarte bovenop zich en zijn zwaargewond naar het Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG) overgebracht. Eén van hen overleed later aan zijn verwondingen. Na het fatale neerstorten van een deel van de lift werd de bouw onmiddellijk stilgelegd. Een speciaal crashteam van het AZG moest er ter plaatste aan te pas komen om de slachtoffers te stabiliseren en voor vervoer gereed te maken. Beide slachtoffers zijn vervolgens onder politiebegeleiding overgebracht naar het AZG. Voor één van de werknemers mocht dat allemaal niet meer baten. Bij aannemingsbedrijf Vosbouw in Assen heerst dan ook totale verslagenheid over het overlijden van de nog jonge collega. De toestand van de zwaargewonde werknemer is inmiddels stabiel. Directeur S. Brunsting begrijpt niet hoe het ongeluk met dodelijke afloop heeft kunnen gebeuren. “Het is onbegrijpelijk. Ons arbobeleid staat bij de Arbeidsinspectie heel goed bekend. Vorig jaar zijn we zelfs als voorbeeldbedrijf uit de bus gekomen”, aldus Brunsting. “Onze eerste aandacht gaat nu uit naar de familie en de nabestaanden. Daarna zullen we er alles aan doen de oorzaak van dit afschuwelijke ongeluk te achterhalen.” De voortgang van het onderzoek van de Arbeidsinspectie in Groningen, die volgens de Arbowet bij dergelijke ongevallen altijd verplicht moet worden ingeschakeld, is vooral afhankelijk van het relaas van de zwaargewonde werknemer die nog in het ziekenhuis ligt. “Die kunnen we nog niet horen. Zolang dat het geval is, verwacht ik weinig nieuws te kunnen melden”” aldus H. Straatsma van de noordelijke Arbeidsinspectie. “Het is op dit moment met geen mogelijkheid te zeggen wanneer we de gewonde kunnen horen.”

Reageer op dit artikel