nieuws

Akzo Nobel doet het beter dan verwacht

bouwbreed Premium

Akzo Nobel heeft in het derde kwartaal een nettowinst van 242 miljoen euro (532,4 miljoen gulden) geboekt. Dat is een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar en meer dan analisten hadden voorspeld.

Die gingen uit van een 22 procent hogere winst. Voor het hele jaar verwacht Akzo een winstgroei van iets meer dan 20 procent, zo maakte het bedrijf gisteren bekend. Vooral de sterk groeiende farmaciedivisie Pharma droeg bij aan het gestegen resultaat. Dit in tegenstelling tot de coatingdivisie. De omzet van Coatings in het derde kwartaal kwam met een stijging van 9 procent op ruim 1,4 miljard euro, terwijl het bedrijfsresultaat met 135 miljoen euro gelijk bleef. Dit heeft te maken met de toenemende druk van gestegen grondstoffenprijzen en enige afzwakking van de conjunctuur. Akzo is nummer 1 in de wereld op het gebied van coatings.

Reageer op dit artikel