nieuws

30.000 kilometer in een lelijke eend

bouwbreed Premium

Negen jonge mensen zijn de uitdaging aangegaan om de langste noord- zuidverbinding af te leggen die over de weg realiseerbaar is. In een halfjaar doorkruisen ze in vier lelijke eenden de twee Amerikaanse continenten.

Vanaf Prudhoe Bay aan de Arctische Oceaan in Alaska, via de tempels van de Maya’s en de Azteken, dwars door de Chileense Atacamawoestijn naar de uitgestrekte vlakten van Patagonië, tot aan Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld. Tot nu toe is er geen Nederlandse groep geweest die de zogenoemde Pan Americana heeft gereden. Het gaat om dertigduizend kilometer grotendeels onverharde en slechte wegen die van juli tot in december dit jaar wordt afgelegd. Deelnemer Gijs van Alphen doet met regelmaat verslag van bouwzaken die onderweg opvallen. Het onderwerp van vandaag ligt aan de in het kaartje gemarkeerde route.

Reageer op dit artikel