nieuws

Van Heijningen door Adecco overgenomen

bouwbreed

utrecht – Neerlands grootste detacheerder van timmerlieden, de Van Heijningen Groep, is overgenomen door uitzendorganisatie Adecco. Van Heijningen was al langer op zoek naar een partner.

Een van de redenen voor Van Heijningen is de krapte op de arbeidsmarkt. “We beogen met de overname onder meer de mogelijkheden voor instroom van vaklieden te vergroten”, aldus directeur Manja van Buul van Van Heijningen, die gewoon op haar post blijft zitten.

Medio 1998 was zij nog druk in gesprek met Constructief, het uitzendbureau van Content en de Sfb-Groep. “We hebben toen een tijdje aan elkaar gesnuffeld en uiteindelijk besloten om af te zien van verkoop. Wij zijn een detacheerder die onder de bouw-cao wil blijven werken en dat is iets anders dan uitzenden. Daarom zijn we blij met de overname door Adecco. Daar komen we in TAD Technical Services, die zich ook met detacheren bezighoudt. We spreken dezelfde taal”, aldus Van Buul, die ook nog voorzitter is van de Stichting Verenigde Timmerbedrijven Nederland.

Tot TAD behoren ook al het ingenieursbureau TSC en het eveneens in de bouw bekende Brouwer Personeel. Van Heijningen en Brouwer samen zijn marktleider op het gebied van detacheren van bouwplaatspersoneel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels