nieuws

Bloemenveiling gaat fors uitbreiden

bouwbreed

naaldwijk – Bloemenveiling Holland gaat fors uitbreiden. De veiling gaat naast het eigen complex in Naaldwijk een bedrijventerrein van 35 hectare bouwen. Met de vernieuwing is 375 miljoen gulden gemoeid. Het is de bedoeling dat zich in de nieuwe hal verschillende exporteurs gaan vestigen. Ook wordt het distributiesysteem grootschalig gemoderniseerd.

Tussen het veilinggebouw en het Trade Parc Westland, zoals het bedrijventerrein gaat heten, komt een twee kilometer lange hangbaan. Via deze baan worden de karretjes met bloemen automatisch naar de exporteurs vervoerd.

Samen met interne mechanisatie van het transportsysteem slorpen de moderniseringsmaatregelen de helft van het investeringsbedrag op. Na een lening van 100 miljoen gulden bij de ING Bank heeft de veiling de financiering rond.

Bloemenveiling Holland breidt uit om de bedrijfsgroei op te vangen. Exporteurs staan in de rij voor nieuwe hallen in de nabijheid van ‘de klok’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels