nieuws

Vraagtekens

bouwbreed

Beurshandelaren blijken toch niet alles te weten. Maandag riepen ze dat Koninklijke Olie iets is gestegen doordat de Opec had besloten de productie met maar 800.00 vaten per dag te verhogen.

Daardoor zou de olieprijs hoog blijven en dat is goed voor de koers Konolie. Dinsdag echter duikelde de koers van Shell. Dat was, zo zeiden de handelaren, de schuld van de hoge olieprijzen. Daardoor dreigt de economische groei te stagneren. Daar valt toch geen chocola van te bakken. Is een hoge olieprijs nu goed of slecht voor Shell. Wie het echt weet mag het zeggen. Afgezien hiervan werd de beursweek gedomineerd door de technologiefondsen. Tot woensdag daalden die gestaag in koers. Daarmee liep Beursplein 5 synchroon met de Nasdaq. Deze schermenbeurs vertoonde donderdag een opleving die ook weer direct door de AEX werd overgenomen. Bij dergelijke aan- en verkopen, kan het niet anders dan dat de belangstelling voor de bouwfondsen gering is. Dat klopte dan ook. De uitzondering is BAM, dat zich al twee weken mag verheugen in een gestegen belangstelling op de beursvloer. Na de aankondiging van de acquisitie van NBM was dit aandeel heel even ver boven de 60 euro uitgestegen Vorige week daalde het gestaag tot onder de 60. Deze week bleef de koers rond de 59 euro schommelen. De halfjaarcijfers deden het aandeel vrijdag echter weer uitstijgen boven de 60 euro. Opmerkelijk, omdat BAM-topman W. van Vonno de cijfers feitelijk twee weken geleden al had laten weten. Een ander opmerkelijk fonds is Boskalis. Het afblazen van de fusie met HBG heeft de baggeraar geen windeieren gelegd. De beleggers tonen veel vertrouwen in het fonds te hebben. Al wekenlang laat het een gestage stijging zien. In drie weken dikte het zelfs zo’n 30 procent aan. Ook deze week ging de stijging door. Behalve op vrijdag. Blijkbaar werden enkele beleggers wat nerveus door de hoge koers en pakten zij hun winst. De tijd zal leren of dit het einde van de constante stijging is. Alle andere fondsen deden het rustig aan, zowel qua koersen als omzet. Voor de bouw was het dus een rustige beursweek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels