nieuws

Veiligheidshuis in Zeeland van de baan

bouwbreed

Het plan voor de bouw van een gezamenlijk onderkomen voor de Zeeuwse politie, brandweer en ambulancedienst is definitief van de baan. Het ging eerder al in de ijskast omdat de politie Zeeland voorrang wilde geven aan huisvesting van de wijkzorg.

De visitatiecommissie van de politie concludeerde begin dit jaar dat de regiopolitie Zeeland door het zogenoemde veiligheidshuis en andere huisvestingsplannen te sterk zou interen op haar financiële reserves. Het plan dateert al van 1995. Het project vergt 53 miljoen gulden. Het pand, compleet met helikopterplatform, zou een werkplek moeten bieden aan circa vijfhonderd personen. De gemeente Middelburg verzocht de politie onlangs uiterlijk 15 oktober aan te geven of zij nog gebruik wil maken van de aangeboden grond voor het veiligheidshuis. Korpsbeheerder D. Burgers heeft daarop, na raadpleging van het regionaal college van de politie (de Zeeuwse burgemeesters), besloten definitief een punt te zetten achter het project.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels