nieuws

‘Stadig is Amsterdams beste wethouder’

bouwbreed

Wethouder Duco Stadig is door een panel van opinieleiders, journalisten en politici verkozen tot de beste wethouder van Amsterdam. De wethouder van grondzaken, ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en stadsvernieuwing is volgens het panel – een initiatief van het plaatselijke tv-station AT5 – een goed bestuurder met verstand van zaken.

Het gezelschap met onder meer directeur G. Anderiessen van de Federatie van Woningbouwcorporaties en Vera Dalm, de nieuwe voorzitter van de Amsterdamse Raad voor de Stadsontwikkeling, vindt Stadig slim maar soms ook wel een tikkeltje arrogant. Met de gemeenteraad botst Stadig nog wel eens, omdat naar zijn smaak de raad zich te veel bezighoudt met details. Vorig jaar werd Harry Groen door het AT5-panel uitgeroepen tot de beste wethouder. Groen moest enkele maanden later aftreden wegens gesjoemel met declaraties.

Reageer op dit artikel