nieuws

Rubberen mat klemt tegels in

bouwbreed

Tile-o-fast in Utrecht introduceert een nieuw systeem waarmee vloer- en wandtegels via een klemmechanisme, zonder lijm en voegsel, kunnen worden bevestigd. Het systeem bestaat uit een rubberen mat van acht millimeter dikte met een vakverdeling van ingeperste profielen op de maat van de tegel.

Cees Smits van Tile-o-fast: “De tegels worden simpelweg tussen de profielen gelegd. Door vervolgens spiestrippen in de profielen aan te brengen, drukt het rubber de tegel vast.” De rubberen mat zelf wordt op de ondergrond bevestigd met een lijmstrook rondom, die tevens voorkomt dat er water onder de mat komt. Voor wandbetegeling kan de mat nog met extra schroeven worden vastgezet. Smits: “De mat is flexibel, waterdicht en geluiddempend. Dit maakt de tegelmat goed geschikt voor gebruik op bovenetages en ook voor betegeling op betonvloeren, zonder gevaar dat de tegels, door de werking van het beton, losraken.”

Standaardmaten

Tile-o-fast brengt de rubberen mat in eerste instantie uit voor vijf verschillende standaard tegelmaten. Er wordt al wel gewerkt aan een afwijkende, maar volgens onderzoek populaire, Italiaanse tegelmaat van 31,5 centimeter breedte. “Met dit systeem kan iedereen makkelijk een oppervlak betegelen. Door de snelle en simpele bevestiging gaat het betegelen ook tot drie keer zo snel als traditioneel”, aldus Smits.

Tile-o-fast, Utrecht, telefoon (06) 1021828.

De Tile-o-fast rubberen tegelmat heeft een vakverdeling van

ingeperste profielen waartussen de tegels met spiestrippen kunnen worden ingeklemd.

Reageer op dit artikel