nieuws

Rede

bouwbreed Premium

Zo’n koningin moet een kwartier vullen. Dus wat kan ze anders, bij gebrek aan inhoud, dan haar Succes-agenda erop naslaan? “De huidige trend is dat er geen trend is”, is de flauwiteit onderaan week 33.

Sluit naadloos aan bij Hare Majesteits open deur: ‘Vanuit de voorspoed van nu werken we aan de welvaart en het welzijn van morgen’. En wat te denken van week 30: ‘Veel intolerantie zou vermeden kunnen worden als mensen meer zouden reizen’. Doet niet onder voor de paarse wisecrack: ‘Bereikbaarheid blijkt meer en meer een voorwaarde voor economische expansie en maatschappelijke emancipatie’. Spannend zijn troonredes zelden, maar nog niet eerder was het zoveel los zand. Ideetjes zonder kop of staart. Een voorbeeld? Plompverloren tussen uitbreiding van kinderopvang en meer geld voor onderwijs staat dat vrijwilligers onmisbaar zijn. Nou en? Moet ik nu dankjewel zeggen? Onredelijk is de rede niet, wel redeloos. Geen idee waar we zijn, waar we heen willen en hoe we daar komen. Stuurloos dobberen we rond in ons geld.

Reageer op dit artikel