nieuws

Oude Lekbrug Vianen geen monument

bouwbreed

De oude verkeersbrug over de Lek bij Vianen wordt gesloopt. Rijkswaterstaat heeft naast de oude boogbrug een nieuwe betonnen brug laten aanleggen die al sinds eind vorig jaar in gebruik is.

Hiernaast is nog een brug in aanleg. De Stichting Boogbrug Vianen heeft zich ingespannen om de oude brug de status van monument te laten krijgen vanwege het beeldbepalende karakter. B. en W. van Vianen zagen daar niets in, mede doordat het Rijk de kosten van onderhoud niet wil betalen. behouden vanwege het beeldbepalende element dat het landschap meekrijgt. Daartoe had de oude brug de status van monument moeten krijgen. Het college van burgemeester en wethouders van Vianen was hiertoe niet bereid. Daarbij heeft meegespeeld dat Rijkswaterstaat de kosten van renovatie en onderhoud niet voor zijn rekening wil nemen. Feitelijke sloop kan pas als de tweede betonnen brug klaar is.

Reageer op dit artikel