nieuws

Onderbouw Betuweroute gegund

bouwbreed

Het consortium Flipje Betuwe, bestaande uit de bedrijven Van Hattum en Blankevoort, Ballast Nedam (Beton en Waterbouw, Baggeren en Grond en Wegen) HBG Civiel, Koninklijke Wegenbouw Stevin en HAM-Van Oord Werkendam, mag de onderbouw voor de Betuweroute tussen Kerk-Avezaath en Echteld aanleggen. De bedrijvencombinatie en de Projectorganisatie Betuweroute hebben hierover deze week een contract gesloten ter waarde van 245 miljoen gulden.

Het ging om het laatste stukje onderbouw van de 160 kilometer lange goederenspoorlijn, dat nog moest worden gegund. Het contract omvat de aanleg van de baan, kunstwerken, het aanpassen van autosnelweg A15 en de kruisende infrastructuur in de gemeenten Buren, Tiel en Echteld. Ter hoogte van Tiel wordt aan de zuidzijde van de A15 een geluidsscherm geplaatst. Dit najaar wordt met de werkzaamheden begonnen. De hele Betuweroute (kosten 9,6 miljard gulden), van de Rotterdamse haven naar de Duitse grens moet volgens planning in 2005 klaar zijn. Het is echter nog onzeker of dat ook lukt. In de laatste voortgangsrapportage werd rekening gehouden met de mogelijkheid dat de goederentreinen pas in 2006 over het spoor kunnen rijden.

Reageer op dit artikel