nieuws

Noordenveld: hoge vraag naar huizen

bouwbreed

In 1997 werden de drie gemeenten Roden, Peize en Norg in Drenthe samengevoegd tot de nieuwe gemeente Noordenveld. Met ongeveer 30.00 inwoners kent Noordenveld een voor Drenthe ongekend hoge vraag naar woningen. De oorzaak hiervan ligt in de strenge restricties die de provincie heeft opgelegd aan het aantal te bouwen woningen.

“Tussen 1998 en 2010 mogen er hier slechts 750 woningen gebouwd worden”, vertelt medewerker M. Hulshof van de afdeling Grondzaken. “Dat is bijzonder weinig. We zijn al een aantal jaren bezig met het project De Vijfde Verloting, maar dat slokt al meer dan de helft van onze mogelijkheden op.” De Vijfde Verloting is een belangrijk woningbouwproject met 400 woningen. “We bouwen hier een mix van goedkope en middeldure huur- en koopwoningen. De vraag naar huizen is zeer groot, dus het belang van dit project is aanzienlijk. Voor we het wisten waren de eerste woningen verkocht. Het gaat echt ontzettend snel.” Naast deze uitbreidingswijk richt het stadsbestuur zich de komende jaren ook op het centrum van de deelgemeente Roden. “We willen de woonfunctie in het centrum van Roden versterken. Binnen nu en twee jaar zal er een nog onbekend aantal seniorenappartementen worden gebouwd. Verder willen we het centrale parkeerterrein in de binnenstad gedeeltelijk bebouwen met woonvoorzieningen. We bouwen nieuwe parkeerterreinen om het centrum heen.” Noordenveld heeft een centrumfunctie in Noord-Drenthe. “Verscheidene kernen en dorpen zijn aangewezen op de winkelvoorzieningen in onze gemeente. Daarom zullen we de winkels in de komende jaren uitbreiden met 7000 vierkante meter, verspreid door het centrum.” Op die manier kan Noordenveld zich op verschillende fronten klaar maken voor de toekomst. Ondanks alle strenge bepalingen van de provincie.

Reageer op dit artikel