nieuws

Minister heeft 250 miljoen over voor A4

bouwbreed Premium

Minister Netelenbos (verkeer) is bereid bij te springen als het bedrijfsleven er niet in slaagt de financiering van de aanleg van de A4 door Midden-Delfland rond te krijgen. Dat staat in de afspraken die ze met de regio Den Haag heeft gemaakt over het anti-fileplan voor de Randstad.

Binnenkort worden de handtekeningen gezet onder het akkoord, waar ook het spitstarief deel van uitmaakt. Netelenbos houdt een potje met maximaal 250 miljoen gulden achter de hand. Maar ze gaat er voorlopig nog vanuit dat de private partijen de benodigde 640 miljoen gulden voor de A4 bijeenbrengen. Eerder liet de minister nog weten geen cent in de aanleg van het ontbrekende stukje autosnelweg te steken. Ze was dat wel van plan, maar de Tweede Kamer dwong haar het geld te investeren in verbetering van het openbaar vervoer.

Reageer op dit artikel