nieuws

Leistenen parkeergarage laten los

bouwbreed

De grote leistenen op de muur van de entree van de vorig jaar opgeleverde ondergrondse parkeergarage Q-Park aan de Ossenmarkt in Groningen laten één voor één los. Architect J. de Graaf van Olga Architecten constateerde de gebreken al eerder. Maatregelen bleven tot nog toe echter uit.

Q-Park Beheer tast nog in het duister over de oorzaak van het ontsierende mankement, maar heeft inmiddels aangekondigd binnen twee weken met het herstel te beginnen. Het ontbreken van een steeds groter aantal van de enorme glimmende tegels op de voetgangersentree van de parkeergarage is voorbijgangers al een tijdje een doorn in het oog. De hypermoderne en kostbare parkeerbak maakt door het mankement een armoedige indruk. Diverse tegels aan de bovenkant van de entree zijn al van de muur gevallen. Andere tegels zitten los en wachten hetzelfde lot als niet snel met het herstel wordt begonnen. Bij Q-Park Beheer blijft het voorlopig gissen naar de precieze oorzaken van het loslaten van de leistenen. Mogelijk is de samenstelling van de lijm waarmee de tegels op de muur zijn bevestigd, niet geschikt voor het gewicht en de structuur van de leistenen. Momenteel wordt bekeken welke maatregelen kunnen worden genomen.

Reageer op dit artikel