nieuws

Impasse hotel Ameland blijft

bouwbreed

Hoteleigenaar André Biesheuvel van Noordzee Vastgoed hoeft geen 6 miljoen gulden aan bouwkosten te betalen aan aannemersbedrijf Meijering en Benus uit Stadskanaal. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden bepaald.

Spil van het conflict is het splinternieuwe hotel- en appartementencomplex Residentie Noordzee op Ameland. De bouwer, Meijering en Benus uit Stadskanaal, beweert dat de opdrachtgever, horecaondernemer André Biesheuvel, niet aan zijn financiële verplichtingen voldoet en wil het hotel verkopen aan een andere partij. De horecaondernemer ontkent dat en beschuldigt de bouwer ervan niet te hebben geleverd wat is afgesproken. Het bouwbedrijf eiste op grond van een eerder kort geding directe betaling van de bouwkosten. Volgens de rechter is dat wettelijk niet juist, omdat na dat eerdere kort geding tussen de partijen alleen is afgesproken hoe ze uit het conflict zouden kunnen komen. Aan die afspraak kunnen geen rechten van betaling worden ontleend.

Leeg

In het slepende juridische conflict bepaalde het arrondissementsgerecht in Groningen eerder deze maand dat het hotel eigendom blijft van Meijering & Benus zolang Biesheuvel niet heeft betaald. De Raad van Arbitrage gaat inhoudelijk nog een oordeel vellen over de kwestie. Tot die tijd blijft er sprake van een impasse en zit Ameland met een nieuw, maar leeg hotel.

Reageer op dit artikel