nieuws

Hoger grondwater Kennemerduinen zorgt voor overlast

bouwbreed

De Vereniging Eigen Huis eist van de provincie Noord-Holland en PWN Waterleidingbedrijf Noord Holland maatregelen om verdere wateroverlast rond de Kennemerduinen te voorkomen. Stijgend grondwater leidt in Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Velzen en Zandvoort tot natte tuinen en ondergelopen kelders.

Volgens Eigen Huis bestaat er een verband tussen het stijgende grondwater en het stoppen met het winnen van drinkwater uit de Kennemerduinen. In de aangetekende brief eist de belangenorganisatie dat binnen vier weken maatregelen worden getroffen, anders wordt de hulp van de rechter ingeroepen. In een reactie zegt een woordvoerder van de provincie verbaasd te zijn over de “opgewonden toon” van Eigen Huis. Het probleem van de hogere grondwaterstand heeft volgens hem niets te maken met het stoppen van waterwinning maar alles met de slechte ontwatering en daar wordt al druk aan gewerkt.

Reageer op dit artikel