nieuws

Handleiding voor Amerikaans triplex in daken

bouwbreed

APA Benelux heeft een Nederlandse ontwerphandleiding beschikbaar voor Amerikaans triplex in dakconstructies. De dakplaten voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit.

APA Benelux hoopt met de nieuwe Nederlandse ontwerphandleiding een grotere groep ontwerpers en aannemers te bereiken. De informatie in de brochure kan gebruikt worden bij het ontwerpen en uitvoeren van dakconstructies. Aan de orde komen onder andere: constructieprincipes, uitvoeringsrichtlijnen en materiaaleigenschappen. Daarnaast is een bijlage opgenomen met karakteristieke waarden en de achterliggende mechanica, inclusief formules voor maximale balkafstanden en doorbuigingen van diverse plaattypen. APA is een nonprofit organisatie, waarbij de aangesloten houtverwerkende bedrijven ongeveer tachtig procent van het triplex in de VS voor hun rekening nemen. Volgens R. Verhorst, directeur Benelux, was het aandeel in de triplex-markt van Nederland enkele jaren geleden nog meer dan vijftig procent. Inmiddels ligt dat percentage een stuk lager, doordat de dollar in waarde is gestegen.

Meer informatie over de brochure ‘Amerikaans triplex in dakconstructies’ is te krijgen via telefoonnummer (0032) (0) 3 440 68 38

Reageer op dit artikel