nieuws

Flexibel scherm scheidt het water

bouwbreed

Albers Alligator Projecten BV in Wageningen ontwikkelde voor de Waterleiding Maatschappij Limburg een flexibele damwand van vijfhonderd meter lang.

Het bedrijf richt zich op het bieden van oplossingen voor het afdichten met kunststoffolie en het bouwen in textiel. Voorbeelden hiervan worden op de beurs gepresenteerd. De damwand bestaat uit een flexibel kunststof scherm met een dikte van één millimeter, dat door middel van ballast en drijfvermogen op zijn plaats blijft. De doorlaatopeningen in het scherm kunnen worden geopend en gesloten. In het Limburgse project scheidt de damwand in een plas water 8 hectare af van de andere 120 hectare. Dit met het oog op de productie van drinkwater. De controleerbare doorstroom maakt het mogelijk een kwaliteitscontrole uit te voeren bij het water dat van het kleine deel naar de honderdtwintig hectare toekomstig drinkwater stroomt.

Albers Alligator Projekten BV, Wageningen, (0317) 419144.

Standnummer: W 345

De damwand bestaat uit een flexibel kunststof scherm dat door middel van ballast en drijfvermogen op zijn plaats blijft.

Reageer op dit artikel