nieuws

Drie procent lagere omzet Duitse bouw

bouwbreed

De Duitse bouwindustrie moet dit jaar rekenen op een omzet die drie procent lager is dan in 1999. In de nieuwe deelstaten tekent zich een daling van de activiteiten af van negen procent.

In het westen blijft de schade beperkt tot een achterstand van één procent. Dat zijn de verwachtingen van brancheorganisatie Deutsche Bauindustrie. “Op grond van de extreem ongunstige cijfers van de afgelopen maanden moeten we de voorjaarsprognose corrigeren”, aldus directeur Michael Knipper van Deutsche Bauindustrie. De topman rekent voor 2000 op een afname van de werkgelegenheid met zeventigduizend arbeidsplaatsen. Opvallend is dat het productieniveau in Beieren, Rijnland-Palts, Saarland en Baden-Württemberg nog steeds boven het niveau van 1999 ligt. In Noordrijn-Westfalen echter schrompelden de activiteiten met 7,8 procent in.

Reageer op dit artikel