nieuws

Contract tweede Demkabrug getekend

bouwbreed

Vandaag wordt het design & construct-contract getekend voor de tweede Demkabrug over het Amsterdamrijnkanaal in Utrecht. De nieuwe spoorbrug wordt gebouwd door de combinatie GEKA Bouw BV (Dordrecht) /Victor Buyck Steel Construction NV (België).

Het contract voor de brug, die deel uitmaakt van de spooruitbreiding tussen Amsterdam en Utrecht, heeft een waarde van ruim 43 miljoen gulden. De Demkabrug, die naast de huidige brug komt te liggen, is een stalen boogbrug met tuien. De overspanning van 237 meter is de langste van Nederland. De brug is in principe ontworpen door ingenieursbureau Holland Railconsult uit Utrecht. De aannemer heeft echter tot op zekere hoogte vrijheid in de bouwmethode, het materiaalgebruik en het ontwerp. De brug moet in de zomer van 2002 klaar zijn.

Reageer op dit artikel