nieuws

Bouwplaats tegen dieven beveiligd

bouwbreed Premium

Leeggeroofde bouwplaatsen worden verleden tijd. Dat meent in elk geval TattleTale Portable Alarm Systems uit Columbus in de Amerikaanse deelstaat Ohio.

Het bedrijf fabriceert een draadloos beveiligingssysteem dat uit een lus en een bewegingsmelder bestaat. Het maakt gebruik van cellulaire technologie, niet te verwarren met de gelijknamige telecomtechniek. De detector reageert op de melding van maximaal zestien sensors. Die hebben een zendbereik van om en nabij 83 meter. Muren en staalconstructies vormen geen barrière voor het signaal van 900 megahertz. De sensors melden zich om de minuut bij de detector of eerder zodra ze worden verplaatst. In dat geval belt de detector automatisch een alarmnummer. Dat gebeurt ook wanneer de detector zelf wordt verplaatst. Het systeem komt vooralsnog uitsluitend overeen met de Amerikaanse voorwaarden voor dergelijke apparatuur. De investering voor de detector exclusief sensors beloopt ruim 2560 gulden. TattleTale verkoopt alleen wanneer de afnemer een contract voor minstens vijftien maanden bewaking sluit tegen 56 gulden per maand.

Reageer op dit artikel