nieuws

Bouwfysici verenigen zich wereldwijd

bouwbreed

Tijdens de International Building Physics Conference’ in het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven hebben bouwfysici de International Association for Building Physics opgericht. De leden zijn adviseurs op het gebied van energie, vocht, warmte, geluid en licht.

Het congres was vooral gericht op de toepassing van de beschikbare ‘tools’ in de praktijk van het architectonisch ontwerpen. “Dat is lastig, want ontwerpers werken intuïtief en de bouw is conservatief en sterk gereguleerd. De bouwfysische kennis wordt niet altijd toegepast in de bouwpraktijk, hoewel er wel regels bestaan voor energiebesparing en geluidsbeperking”, aldus prof. J. Wisse en prof. N. Hendriks. Opvallend is de toename van het gebruik van computers door bouwfysici. “We kunnen tegenwoordig meer meten en sneller rekenen. Bovendien waren sommige metingen vroeger zonder automatisering niet mogelijk”, aldus een deelnemer aan het congres.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels