nieuws

Bouwbedrijf financiert uitbreiding school in ruil voor appartementen

bouwbreed

Bouwbedrijf Stam en De Koning uit Eindhoven is bereid de nieuwbouw van een basisschool voor een groot deel te financieren. Het college van B en W heeft positief gereageerd op het idee van een publiek-private samenwerking.

De gemeente Eindhoven wil de nieuwbouw van de school niet betalen. Stam en De Koning wel. Het bedrijf offert een deel van de winst op in ruil voor de bouw van appartementen. Het stadsbestuur is van mening dat basisschool De Boog in Eindhoven nog in een prima staat verkeert. De schoolleiding is het daar helemaal niet mee eens en wil zo spoedig mogelijk uitbreiden in verband met een forse toename van het aantal leerlingen. Om die reden is de schooldirectie in gesprek geraakt met bouwbedrijf Stam en De Koning om tot een oplossing te komen.

Voorontwerp

“Als we een nieuwe school bouwen en daar bovenop drie lagen met appartementen kwijt kunnen, zijn we bereid de kosten voor de nieuwbouw van de school voor een groot gedeelte te dekken”, aldus een medewerker van Stam en De Koning. “We zijn nu bezig met het ontwikkelen van een voorontwerp, dat als basis moet dienen voor een wijziging van het bestemmingsplan. Zodra het stadsbestuur ons idee definitief heeft geaccepteerd, kunnen we aan de slag.” Of het daadwerkelijk een deel van de winst wordt die in de nieuwe school zal verdwijnen, is nog niet duidelijk. “We willen proberen om de grondkosten van de appartementen te verrekenen met de nieuwbouw van de school. Op die manier krijgt De Boog geen geld voor haar grond, maar in plaats daarvan een nieuwe school. Als alles inderdaad goed verloopt, zijn alle partijen tevreden. De school met de nieuwbouw, de gemeente met de kostenbesparing en wij met onze appartementen.” Stam en De Koning hoopt circa 35 appartementen, bestemd voor de verkoop, te realiseren bovenop de nieuwe basisschool.

Reageer op dit artikel