nieuws

Belijning achterwege voor veiliger weg

bouwbreed Premium

Belijning achterwege voor veiliger weg

Op een flink aantal wegen in de gemeente Ooststellingwerf wordt de belijning achterwege gelaten. Het weglaten zou de verkeersveiligheid ten goede komen. De gemeente verwacht dat minder snel wordt gereden, waardoor het aantal ongevallen zal afnemen. Hoewel de belijning in het verleden is aangebracht om de veiligheid te vergroten, wordt nu een grotere veiligheid verwacht bij het ontbreken ervan. Vooral bij mist kan de nieuwe situatie problemen opleveren. Dan zal de automobilist zijn snelheid sterker moeten aanpassen dan toen er nog wel sprake was van asbelijning. Het weglaten van de strepen levert de gemeente Ooststellingwerf bovendien een financieel voordeel op doordat de belijningskosten vervallen.

Reageer op dit artikel