nieuws

Bedrijven woest over krediet Holzmann

bouwbreed

De miljoenenlening van het Duitse Kredietinstituut voor de Wederopbouw aan Philipp Holzmann schiet bij het kleine en middelgrote bedrijfsleven in het verkeerde keelgat. Voorzitter Fritz Eichbauer van Deutsches Baugewerbe noemt het krediet van 140 miljoen een regelrecht schandaal en een overheidsingrijpen van de meest bedenkelijke soort.

De lening is verstrekt op aangeven van kanselier Gerhard Schröder. De Europese Unie blokkeert nog steeds de vorig najaar door Schröder toegezegde steun ter waarde van 270 miljoen gulden. Deutsches Baugewerbe vindt dat het concern al maandenlang goedkoop af is door de cao’s te ontduiken. Bovendien verdringen de Frankfurters – in strijd met de toezegging zich terug te trekken – de concurrentie bij de kleinere bouwprojecten. Eichbauer noemt onbegrijpelijk dat de Duitse overheid een toch niet te redden concern als Holzmann overeind probeert te houden, terwijl ook dit jaar duizenden kleine bouwers failliet gaan.

Reageer op dit artikel