nieuws

BAM-groep blijft bedrijven kopen

bouwbreed

De Koninklijke BAM-groep blijft zich roeren op de overnamemarkt. Na de spectaculaire acquisitie van de bouwactiviteiten van NBM-Amstelland, rijgt de Bunnikse bouwer nog eens drie bedrijven aan de kralenketting. Dit maakt het bedrijf bekend ter gelegenheid van de publicatie van de halfjaarcijfers.

De drie bedrijven waarvan BAM de aankoop binnenkort hoopt af te ronden zijn Interflow in Wieringermeer, Breda Wegenbouw in Teteringen en De Vaklieden in Amsterdam. Bij die laatste gaat het overigens om een belang van 52 procent. Interflow is bouwer van cleanrooms en laboratoria. Het bedrijf behaalt een omzet van ongeveer 6,5 miljoen euro (14,3 miljoen gulden) met iets meer dan 70 medewerkers. Breda Wegenbouw werkt vooral in het westen van Noord-Brabant, maar heeft ook een vestiging in het Overijsselse Hengelo. Het bedrijf heeft een participatie in een asfaltcentrale. Met circa 90 medewerkers wordt een omzet gedraaid van 11,5 miljoen euro. De Vaklieden tenslotte is het onderhoudsbedrijf van de woningstichtingen Patrimonium en Nieuw Amsterdam. Ook werkt het bedrijf voor de corporatie Zomers Buiten. In totaal verzorgt het bedrijf klachten-, mutatie- en planmatig onderhoud aan 50.000 wooneenheden. Momenteel bedraagt de omzet 9 miljoen euro. BAM doet de overnames in contanten. De drie winstgevende bedrijven zullen direct positief bijdragen aan de winst per aandeel over 2000. Wat de overname van NBM betreft stipuleert BAM nog eens dat de koopprijs voorshands zal geschieden uit beschikbare kasmiddelen en bankkrediet. Met het oog hierop zal BAM zijn garantievermogen versterken. Het is niet de bedoeling het aantal gewone aandelen uit te breiden. De transactie zal naar verwachting voor 1 november worden afgerond. Zoals BAM-topman Wim van Vonno in een interview in deze krant zei, verwacht hij dat de integratie van NBM een jaar zal duren. Over het eerste halfjaar van dit jaar is BAM tevreden. Zowel de omzet als het bedrijfsresultaat ontwikkelden zich voorspoedig. Zoals gebruikelijk was het resultaat van BAM Infra beperkt. Het resultaat van deze tak werd bovendien gedrukt door het nemen van verliezen op werken. Voor heel 2000 verwacht het bedrijf een stijging van de omzet met 10 procent en een stijging van de nettowinst met 25 procent. Halfjaarcijfers (x mln. euro) 2000 1999 Omzet 549 476 Resultaat 13,5 11,8 Nettowinst 9,6 7,6 Per aandeel (euro) 3,84 3,24

Reageer op dit artikel