nieuws

Akkoord zandwinning Groote Wielen

bouwbreed Premium

De colleges van Gedeputeerde Staten van Noord Brabant en Burgemeester en Wethouders van ’s Hertogenbosch hebben overeenstemming bereikt over de zandwinning voor de realisering van de bouwlocatie Groote Wielen. De plassen die ontstaan door de winning op de bouwlocatie, mogen dieper worden uitgevoerd dan functioneel noodzakelijk is.

Het extra zand wordt gecompenseerd door een ten minste vergelijkbaar oppervlakte op de zandwinlocatie Engelermeer, waar slechts tot een functionele diepte wordt gewonnen. Deze methode verkleint de zandvoorraad in Brabant. Bovendien wordt op de bouwplaats Groote Wielen tien procent van het benodigde ophoogzand vervangen door secundaire bouwgrondstoffen gebruikt. Dit komt neer op 350.000 kubieke meter delfstoffen. Doordat al het benodigde zand voor de woonwijk ter plekke wordt gewonnen, biedt dit ook nog eens een milieuvoordeel.

Reageer op dit artikel